fbpx

Psihoterapie online

Poate fi dificil sa astepti zile sau saptamani pana la următoarea programare. Cu ajutorul psihoterapiei online, terapeutului dvs. va este alaturi ori de cate ori va aflati langa un laptop, tableta sau smartphone cu conexiune la internet. Conversatia dvs. se transmite perfect pe orice tip de dispozitiv si toate secretele dumneavoastra sunt in siguranta si confidentialitate.

Ce este psihoterapia

Psihoterapia inseamna in primul rand comunicare. Consilierea psihologica, fie ca este fata in fata, fie ca este online,presupune intalnirea dintre doua persoane, clientul si psihoterapeutul, intre care se stabileste o relatie terapeutica ale carei caracteristici principale sunt increderea, confidentialitatea, empatia, sinceritatea.
Psihoterapeutii acreditati, cu drept de practica, sunt profesionisti care au trecut printr-un lung proces de formare, dezvoltand abilitati si tehnici care le permit lucrul cu clientii, iar intr-o epoca in care foarte multe se rezolva utilizand conexiunea la internet, psihoterapia online a devenit un instrument des cautat de persoanele care trec prin stari emotionale care le creeaza probleme si care, din diverse motive, nu pot ajunge la un cabinet de psihoterapie.

Confidentialitatea ta, ca si client, in relatia cu psihoterapeutul tau online, Claudia David

Sedintele de psihoterapie online se desfasoare intr-un cadru securizat. Tot ceea ce discutam, toate informatiile se afla sub protectia relatiei speciale dintre client si psihoterapeut. Confidentialitatea face parte din codul deontologic al profesiei de psiholog, insa pentru mine nu inseamna numai pastrarea secretelor, ci, mai ales, modul de respect pentru clienti si problemele lor. Regula confidențialității se referă la absolut tot ceea ce este împărtășit psihologului in timpul sedintelor, si constituie un secret profesional, imaginea și intimitatea ta, ca si client, fiind astfel protejate.

Avantajele psihoterapiei online comparativ cu psihoterapia la cabinet

★ Economisesti timp pentru ca nu e nevoie sa te mai deplasezi la cabinet, sa infrunti traficul sau sa parcurgi distante mari daca nu te afli in zona urbana
★ Te afli in strainatate si terapia in limba materna constituie un avantaj in descrierea si comunicarea starii sau suferintei pe care o experimentezi
★ Prezinta flexibilitate, dat fiind ca poti opta pentru ore in afara programului de lucru al cabinetului (dimineata sau seara, eventual weekend)
★ Daca ai o stare de sanatate care nu iti permite sa parasesti domiciliul, (precum agorafobia, un picior in ghips, sau orice dizabilitate fizica)
★ Daca esti stresat de gandul ca poti fi vazut de cineva intrand in cabinetul de psihoterapie
★ Poti lucra cu un psihoterapeut care este din alt oras
★ Psihoterapia online este utila pentru oamenii ocupati, cu agenda de lucru stricta

Recomandari si avertismente inainte de a participa la terapie

❏ Asigurati-va ca aveti o conexiune buna la internet
❏ Sunt necesare masuri suplimentare pentru asigurarea confidentialitatii si intimitatii, atat din partea clientului, cat si terapeutului, pentru a nu intrerupti de membri ai familiei, necunoscuti, apeluri telefonice sau colegi de serviciu
❏ Comoditatea care apare din modalitatea de organizare poate induce o lipsa de disciplina. Chiar daca terapia se desfasoara online, este indicat sa se aiba in vedere punctualitatea, ora de incepere este necesar sa fie respectata
❏ Psihoterapia online nu se adreseaza persoanelor cu diagnostic psihiatric sever si tratament psihiatric

Ce anume este necesar sa stii inainte sa incepi psihoterapia online si care sunt primii pasi de facut?

● Pentru ca intalnirile terapeutice care se desfasoara pe platforma Skype sau Zoom, este nevoie sa ai cont, iar daca nu ai inca unul iti poti face mai intai instaland aplicatiile respective.
● sa fie accesibile pentru tine laptopul cu webcam, microfon si o conexiune rapida la internet la momentul in care este programata intalnirea
● trimite un mesaj utilizând una din varantele pe care le găsești în pagina Contact in care imi spui cateva lucruri despre tine si care este motivul sau motivele pentru care doresti sa faci terapie, care sunt propunerile tale pentru programarea sedintelor (in ce zile din saptamana, intervale orare), in asa fel incat sa putem face programarile imbind datele disponibile atat pentru tine, cat si pentru mine
● vei primi apoi informatiile pentru prima intalnire si, la data si si ora stabilita, ne vedem si auzim pentru a ne cunoaste si a discuta despre tine si ce anume iti doresti, in asa fel incat sa putem gasi cea mai buna strategie pentru urmaotarea perioada
● etapele urmatoare le stabilim de comun acord

Cand am nevoie de psihoterapie online?

Scopul oricarei forme de terapie este de a oferi ajutorul psihologic de care aveți nevoie pentru a gestiona mai bine situatiile dificile care apar. Este un proces care se desfasoara in etape, astfel incat pas cu pas sa fie descoperite, dezvoltate si aplicate comportamente care sa va ajute sa aveti o viata mai echilibrata, mai linistita, mai sanatoasa.
Faptul ca atunci cand vorbim despre suferinta psihica nu avem instrumente de masura sau moduri de a face analize de laborator, de cele mai multe ingnoram ce simtim, negam, nu ii dam importanta pe care ar fi bine sa i-o acordam.
Dar ganditi-va! Suferinta psihica ai experimentat-o si chiar o experimentezi uneori in fiecare zi…uneori chiar de mai multe ori pe zi. Suferinta psihica este originea multor boli fizice, ca si cauza conflictelor. Despre ce fel de suferinte vorbesc? Despre ce simti cand ti se face o nedreptate, daca esti respins de persoana iubita, cand pierzi pe cineva drag, daca esti inselat, cand te certi sau esti parasit, cand pici un examen sau nu reusesti intr-un proiect pe care ti l-ai propus.
Toate acestea se intampla. De cele mai multe ori le iei ca atare, fara sa te gandesti mai departe, pentru ca viata curge si zilele vin una dupa alta.
Insa daca starea emotionala neplacuta persista mai mult timp sau daca socul initial este mare, atunci este bine sa stii ca psihoterapia online reprezinta o modalitate prin care poti ameliora, vindeca, si poti invata despre deprinderile potrivite pe care sa le aplici pentru a preveni stari similare ulterioare.
Sintetizand in cateva randuri, psihoterapia online poate fi folosita pentru o varietate foarte larga de simptome, dintre care: atacul de panica, timiditatea (anxietatea sociala), fobii, stresul, furia, depresia, problemele de comunicare (din cuplu, din familie sau de la serviciu) sau tulburarile in legatura cu somnul.

Cum decurg sedintele de psihoterapie online?

❖ Vom discuta despre ceea ce te preocupa
❖ Analizam impreuna care ar putea cauzele aparente ale situatiei aparute sau gandurilor care iti creaza neplaceri, pentru a gasi cauza reala, ceea ce se gaseste in spatele situatiei in care te afli
❖ Exploram posibilitatile prin care ai putea schimba situatia sau comportamentul, alegand apoi varianta potrivita personalitatii si istoriei tale personale
❖ Strategiile alese urmeaza sa le pui in practica, demers in care eu voi fi alaturi de tine, te voi sustine si ghida, astfel incat noile obiceiuri sau comportamente sa se instaleze si sa devina naturale, imbunatatind echilibrul si sanatatea emotionala din viata ta.
❖ Procesul poate continua prin imbunatatirea unor abilitati personale de care simti ca ai nevoie sa fie la cote mai inalte, cu ar fi imbunatatirea relatiilor interumane, comunicarea cu partenerul, gestionarea conflictelor, managementul timpului sau stresului.

Cat costa sedintele de psihoterapie online?

Prima sedinta este gratuita si dureaza aproximativ 20 minute, în general, se desfășoară telefonic.
Mai multe amănunte despre tarife, puteți afla aici.

Modalitati de plata

Poti alege metoda care iti este cel mai la indemana: PayPal, Revolut, transfer bancar sau numerar, direct la casieria bancii.
Detaliile necesare platii le vei primi in momentul in care faci programarea tarifata, ulterior primei sedinte, care este gratuita